عمل ترمیم بلفاروپلاستی یا جراحی بلفاروپلاستی ترمیمی، به روشی از بلفاروپلاستی گفته می شود که جهت بهبود نتیجهی جراحی اولیه انجام میگردد. بنابراین هدف از عمل بلفاروپلاستی ترمیمی، برطرف کردن نقص های باقیمانده یا ایجاد شده در بلفاروپلاستی اول است. برخی از بیماران نیازمند بلفاروپلاستی ترمیمی هستند تا به نتایج مطلوبتری دست یابند. این عمل ترمیمی شامل برطرف کردن ایراد های باقیمانده و یا رفع مشکلات عملکردی و بهبود تقارن میشود که بعد از جراحی اولیه ایجاد شدهاند. جراحی ترمیمی پلک به تخصص و دقت بسیار بالایی احتیاج دارد و حساسیت آن نسبت به جراحی بلفاروپلاستی نخستین بیشتر است.
عمل ترمیم بلفاروپلاستی چیست؟
عمل ترمیم بلفاروپلاستی شامل تغییراتی در برشهای پیشین، اصلاح نمودن نامتقارنیها و همچنین بهبود ظاهر نهایی پلک میشود. این فرایند به تخصص و دقت بسیار بالایی احتیاج دارد تا در نهایت نتایجی رضایتبخش و بهینه به دست بیاید و از بروز مشکلات و عوارض جانبی جدید پیشگیری گردد. این عمل ترمیمی پس از مدتی از جراحی اولیه انجام میگردد و ممکن است به روشهای عمل کمتهاجمی یا سایر تکنیکها احتیاج داشته باشد تا در نهایت زیباجو به نتایج دلخواه خود برسد.
💡 مشاهده نمونه کارهای بهترین جراح بلفاروپلاستی در مشهد
دلایل نیاز به انجام بلفاروپلاستی ترمیمی
ترمیم و یا عدم ترمیم جراحی پلک به رضایت بیماران پس از جراحی اولیه و همچنین تشخیص جراح بستگی دارد. هنگامی که به مراقبتهای بعد از عمل توجه نکنید و یا این که شرایط جسمانی مساعدی نداشته باشید، ممکن است بعد از عمل جای زخم به صورت کاملا واضح مشاهده گردد که این موضوع سبب نارضایتی زیباجویان میشود. به عنوان رایجترین دلایل نیاز به جراحی ترمیم بلفاروپلاستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- لاگوفتالموس: این مشکل به معنای عدم توانایی برای بستن کامل چشمها است و به علت برداشتن بیش از حد پوست هنگام عمل اولیه ایجاد میگردد.
- ضعف در پلک زدن: این مشکل به علت برداشتن عضلات چشم و همچنین صدمه به این عضلات هنگام عمل اولیه اتفاق میافتد.
- انقباض پلک: پایین کشیده شدن پلک پایین یا انقباض پلک به علت برداشتن بافت پلک و همچنین به جا ماندن اسکارهای داخلی اتفاق میافتد.
- کنده شدن پلک پایین به علت برداشتن بیش از حد پوست
- ایجاد ظاهری فرورفته و توخالی در اطراف چشم که به علت برداشتن بیش از حد چربی ایجاد میگردد.
- برطرف نشدن مشکل افتادگی ابرو یا پلک که مربوط به ضعف عضلات بالابرنده پلک است.
- برنداشتن میزان کافی پوست اضافه یا چربی در اطراف چشم
- عدم تقارن میان چشمها
- ایجاد زخمهایی که ظاهری ناخوشایند در پلک ایجاد میکنند و بهبود نمییابند.
مزایای عمل ترمیم بلفاروپلاستی
عمل ترمیم جراحی پلک برای داشتن ظاهری جوانتر گزینهای موثر خواهد بود. با افزایش سن ظاهر پوست پلک نیز افتادهتر میشود، زیرا فیبرهای الاستیک از بین میروند و از میزان کلاژن نیز کاسته میشود. در این شرایط پزشک انجام عمل ترمیمی بلفاروپلاستی را به زیباجویان خود پیشنهاد میکند.
به میزانی که ظاهر شما جوانتر باشد، قطعا اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. هیچ فرقی ندارد که بانوان این عمل را انجام بدهند یا آقایان، به هر حال حس جوانی یکی از حسهای قدرتمند در وجود تمامی افراد است. به منظور برطرف کردن اختلالات بینایی نیز این جراحی ترمیمی پیشنهاد مناسبی است، زیرا به رفع انسداد و بهبود بینایی کمک شایانی میکند.
لازم به ذکر است که این جراحی ترمیمی نتایج طولانیتری را در پی دارد و دیگر شما نیازی به مراجعه مجدد به کلینیک پزشک نخواهید داشت. طی این جراحی ترمیمی زیباجویان شاهد کمترین میزان جای زخم خواهند بود.
کاربردهای عمل ترمیم بلفاروپلاستی
همانطور که دریافتید این عمل جراحی با اهداف گوناگونی انجام میگردد. به عنوان رایجترین کاربردهای بلفاروپلاستی ترمیمی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اصلاح برداشتن بیش از حد پوست
- بهبود جای زخم
- رفع عدم تقارن
- اصلاح افتادگی پلک
- رفع مشکلات عملکردی
- بهبود ظاهر کلی پلکها
کاندیدای مناسب عمل ترمیم بلفاروپلاستی
بهترین کاندیدا جهت انجام عمل ترمیم بلفاروپلاستی عبارتند از:
- کسانی که از نتایج اولیه جراحی خود رضایت ندارند.
- کسانی که با مشکلات عملکردی همچون بسته نشدن پلکها و یا خشک شدن چشمها مواجه هستند.
- افرادی که با مشکلاتی مانند جای زخم نامطلوب یا عدم تقارن روبرو هستند.
- افرادی که از سلامت عمومی خوبی برخوردار هستند و از لحاظ روانی برای جراحی مجدد آمادگی دارند.
زمان مناسب برای انجام عمل ترمیم بلفاروپلاستی
زمان مناسب جهت انجام عمل ترمیمی بلفاروپلاستی به عوامل متعددی بستگی دارد و باید با دقت کامل بررسی گردد. به طور کلی پزشکان توصیه میکنند که این جراحی بعد از گذشت یک مدت معین از عمل اولیه انجام شود. به طور معمول این زمان بین ۶ الی ۱۲ ماه بعد از جراحی اولیه خواهد بود. این فاصله زمانی بدین علت است که باید فرصت کافی جهت بهبود کامل و همچنین مشاهده نتایج نهایی جراحی اولیه را به بافتها بدهید.
طی این مدت جراح باید نتایج نهایی جراحی اولیه را ارزیابی کند و مطمئن شود که هر نوع تغییرات یا نواقص باید به صورت دقیق بررسی گردد. از طرفی نیز بهبودی کامل و کاهش التهاب و تورم ناشی از جراحی اولیه برای موفقیت ترمیم اهمیت زیادی دارد. اگر مشکلاتی مانند افتادگی، نامتقارنی یا مشکلات عملکردی پس از این مدت همچنان باقی بود جراحی ترمیمی جهت برطرف نمودن این مشکلات بسیار کمککننده است.
نحوه انجام جراحی ترمیمی بلفاروپلاستی
عمل جراحی ترمیمی پلک نیز همانند سایر جراحیها با استفاده از بیهوشی عمومی انجام میگردد. مدت زمان این جراحی معمولا نسبت به جراحی اولیه بیشتر است و حتی ممکن است تا ۳ الی ۴ ساعت طول بکشد. به طور کلی دو نوع ترمیم جراحی پلک وجود دارد. نوع اول این عمل به منظور تجدید نظر در جراحی بلفاروپلاستی انجام میشود که طی آن چربیها یا پوستهای اضافی باقیمانده برداشته میشود. نوع دوم جراحی در شرایطی انجام میشود که پوست یا چربی اطراف پلک بیش از حد برداشته شده باشد و چشمها ظاهری غیرطبیعی و بد شکل یافته باشند.
مراقبتهای قبل از عمل ترمیم بلفاروپلاستی
مراقبتهای قبل از عمل ترمیمی بلفاروپلاستی شامل موارد زیر میگردد.
- قبل از انجام عمل، جراح سوابق پزشکی زیباجویان را به طور کامل بررسی میکند تا در صورت ابتلا به شرایطی همچون آلرژی، گلوکوم، خشکی چشم دیابت و یا مشکلات تیروئیدی مطلع شود.
- به علاوه پزشک داروهای مصرفی توسط شما را به طور کامل بررسی میکند.
- یک ماه قبل از جراحی باید از مصرف هر گونه سیگار و دخانیات و نوشیدنیهای الکلی خودداری نمایید.
- علاوه بر این پزشکان توصیه میکنند که حداقل به مدت دو هفته قبل از عمل داروهایی همچون داروهای گیاهی، ایبوپروفن و آسپرین را مصرف نکنند.
مراقبتهای بعد از عمل ترمیم بلفاروپلاستی
مراقبتهای بعد از عمل ترمیم بلفاروپلاستی که رعایت کردن آنها پس از جراحی ضرورت دارد شامل موارد زیر میگردد.
- هر یک ساعت یک بار به مدت ۵ دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید. روزانه ۴ الی ۵ مرتبه این کار را انجام دهید.
- با استفاده از قطرهها و پمادهای تجویز شده توسط پزشک پلکهای خود را به آرامی تمیز کنید.
- از انجام هر گونه فعالیت سنگین، شنا کردن و بلند کردن اشیا سنگین وزن تا یک هفته خودداری نمایید.
- حداقل به مدت یک هفته از ورزش کردن اجتناب فرمایید.
- از استعمال دخانیات بپرهیزید.
- حداقل تا دو هفته از لنزهای تماسی استفاده نکنید.
- برای محافظت از پلکهای خود در برابر نور خورشید از عینک آفتابی استفاده کنید.
- تا چند روز هنگام خوابیدن سرتان را بالاتر از بدنتان قرار دهید.
- یک هفته بعد از جراحی جهت کشیدن بخیههای خود به مطب پزشکتان مراجعه نمایید.
- به منظور پیشگیری از خونریزی پس از جراحی از مصرف ناپروکسن، نوافن و آسپرین اجتناب فرمایید.